Enter your keyword

post

Zijah Sokolović gost CER-a

Zijah Sokolović gost CER-a

Sociolozi i znanstvenici  danas u mnogobrojnim istraživanjima  i analizama tvrde da je društvo onoliko zrelo koliko ima cabareta. Da bi publiku ne samo poticao, nego i utjecao na nju, pretvara se u prostor koji vibrira energijom, bujnošću i originalnošću. Građani Bijeljine imali su priliku da pogledaju vrsnu glumačku igru koja će kroz cabaretsku formu progovoriti o ozbiljnim problemima društva.

Zijah  Sokolović, jedan od najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije, al ovaj puta u ulozi izvođača, redatelja i dramaturga  na književno kritično satirični način komentarisao političke događaje i društvena stanja.

„Moj kabare, “Međuigre 0-24”, želi dodirnuti besmislenost i manjak logike čitavog ljudskog djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti, kao prirodnog stanja, i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti. Cervantesove “međuigre” su bile male kratke predstave u pauzama između činova dugih i velikih predstava kao odmor za gledatelje. “Međuigre 0-24” su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikiv životnih obveza. “Međuigre 0-24” su sastavljene od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu kabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave.  Osnovna ideja „Međuigri 0-24“, u galopu civilizacije i poplave kapitalizma, je da čovjek ne odgađa mala, kratka zadovoljstva koja mu donose smirenje i duševni mir. Sad nije vrijeme…sad nije vrijeme…sad je kasno!“

Nakon uspješno odigrane predstave, CER i Vermont su ugostili našeg poznatog glumca koji je izrazio veliko oduševljenje bijeljinskom publikom kao i da će se rado ponovo posjetiti naš grad.