Enter your keyword

post

Zahvalnica za iskazanu humanost i pomoć u vrijeme poplava

Zahvalnica za iskazanu humanost i pomoć u vrijeme poplava

Omladinski centar Vermont je na novogodišnjem prijemu gradonačelnika Ante Domića i predsjednika skupštine Đorđa Kojića, u prostorijama hotela Jelena primio zahvalnicu za iskazanu humanost, solidarnost i pomoć u vrijeme poplava koje su se zadesile u maju ove godine.

Zahvalnicu je uručio gradonačelnik Anto Domić i time ukazao na doprinos i podršku svih uposlenika i volontera OC Vermont tokom teškog perioda za naše sugrađane. U maju ove godine područja BiH su zadesile poplave kao i klizišta prouzrokovana elementarnim nepogodama. Veliki broj porodica bio je ugrožen te im je bila neopohodna pomoć. S obzirom da se Omladinski centar Vermont bavi humanitarnim akcijama u pomoć je pristiglo 166 volontera.

Povodom ogromne materijalne štete, tragičnih ljudiskih gubitaka i katastrofe koje je zadesila Brčko i okolna mjesta, Omladinski centar „Vermont” pokrenuo je realizaciju nekoliko projekata: Vratimo osmijeh djeci, Otvaranje dječijeg kutka, i podjelu vaučera porodicama koje su pogođene poplavama, od strane Američkog naroda preko organizacije Save the Children i drugih. OC Vermont je ovim priznanjem dobio poticaj za veći napredak u budućnosti te angažovanje na ovakvim i sličnim projektima.