Enter your keyword

post

Stop vršnjačkom nasilju: Video spot učenika iz Velike Obarske, Srebrenika i Vidovice

Stop vršnjačkom nasilju: Video spot učenika iz Velike Obarske, Srebrenika i Vidovice

Završena je još jedna aktivnost koja se realizuje u okviru projekta „Pruži mi ruku za sljedeći korak“, a to je snimanje video spota, čiji su akteri upravo učesnici dramskih radionica koje se održavaju na području tri mjesta, Srebrenik, Vidovice i Velika Obarska. Aktivnosti koje su predviđene projektom, realizuje UG „SOS“ Brčko distrikt BiH i Centar za Edukaciju i istraživanje (CER) Bijeljina.

Kroz pomenute aktivnosti nastojali smo da kod djece izgradimo svijest o stvaranju prijateljstva, ukidanju predrasuda, koje su prepreka zdravog i funkcionalnog života, te poštivanje vlastite kulture i tradicije, ali i upoznavanju i uvažavanju kulture i osobina drugog i drugačijeg.

Da su djeca ukras svijeta i puna mašte dokazali su i mališani kroz ovaj projekat, te samim tim i učestvovanjem u snimanju video spota koji je predstavio sedam mjeseci rada i zalaganja, kako angažovanih edukatora, tako i same djece.

Važno je napomenuti da su u video spotu učestvovala i djeca s poteškoćama u razvoju.

Podsjećamo, UG „SOS” provodi projekat „Pruži mi ruku za sljedeći korak” u sklopu projekta „Dijalog za budućnost” koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

U prilogu možete pogledati video snimak.