Enter your keyword

post

Osnovci iz Velike Obarske u posjeti Vidovicama

Osnovci iz Velike Obarske u posjeti Vidovicama

Kao u poznatoj dječjoj pjesmici: „Djeca su ukras svijeta“ tako smo i mi ukrasili 28. avgust 2015. godine, organizovanjem još jedne sportske radionice u Vidovicama, a sve ovo u okviru projekta „Pruži mi ruku za sljedeći korak“.

Naime, na sportskoj radionici organizovano je druženje djece iz Velike Obarske i djece iz Vidovica, s ciljem da kroz druženje, sport i rekreaciju razviju sportski duh, ali i da se smanji nivo predrasuda koje su u današnjem životu sve više izražene. Nastojali smo da im izgradimo svijest o prijateljstvu, poštivanju vlastite kulture i tradicije, ali i upoznavanju i uvažavanju tradicije i kulture drugog i drugačijeg.

Sportsku radionicu i ovaj put organizovao je trener, koji je učesnike podijelio u odgovarajuće grupe, te su organizovana raznorazna takmičenja, u kojima su djeca pokazala svoje sportske vještine. Učesnici na radionici iskazali su veliko zadovoljstvo kvalitetom organizovanja, ali i gostoprimstvom svojih vršnjaka iz opštine Vidovice. Ovo je bilo prvo upoznavanje djece iz Velike Obarske s djecom iz Vidovica, te očekujemo nastavak druženja, još boljeg upoznavanje i stvaranja čvršćeg prijateljstva i na narednim radionicama.

Svrha projekta „Pruži mi ruku za sljedeći korak“ je da okupimo mlade ljude iz ciljanih opština i omogućimo im da kreiraju zajednička i pozitivna životna iskustva, te na taj način stvore ambijent koji će doprinijeti procesu pomirenja, mobilizacije ličnih i kolektivnih resursa u pravcu ostvarenja zajedničkih ciljeva, te opštem napretku stanja u BiH. Bazirajući svoj rad na unapređenju položaja mladih kroz promociju i zagovaranje pomirenja, tolerancije i suživota u zajednici, UG „SOS“ iz Brčkog u saradnji sa Centrom za edukaciju i istraživanje (CER) realizuje navedeni projekat u tri mjesta Srebrenik, Velika Obarska i Vidovice, a projekat se, kao što je poznato, realizuje od 21. aprila i provodiće se do mjeseca decembar. U pomenutom mjesecu će biti održan završni događaj, na kojem će se djeca iz pomenutih opština okupiti u Brčkom, gradu koji simboliše funkcionalnost sva tri naroda, te će kroz glumu pokazati ono što su naučili u proteklom periodu.