Enter your keyword

post

Još jedno sportsko druženje u Velikoj Obarskoj

Još jedno sportsko druženje u Velikoj Obarskoj

Centar za edukaciju i istraživanje (CER) iz Bijeljine i Srpski omladinski savez iz Brčkog u sklopu projekta „Pruži mi ruku za sljedeći korak“, organizovali su još jedno druženje u Velikoj Obaraskoj.

„Druženje s drugarima iz Velike Obraske i Vidovica za mene je veliki poklon. Vježbali smo danas zajedno, družili se i dijelili pozitivnu energiju kojom ova djeca zrače. Drago mi je da sam im upravo ja kao sportista predstavio ovaj zanimljiv sportski poligon i ples, te da ih je zajedničko vježbanje ispunilo srećom i veseljem i hvala im na tome“ riječi su trenera, koji je danas organizovao još jednu sportsku radionicu na kojoj su učestvovala djeca iz Velike Obarske i Vidovica.

Kao što je poznato, svakog mjeseca u okviru projekta „Pruži mi ruku za sljedeći korak“ organizujemo sportsku radionicu, putem koje nastojimo da kod djece izgradimo svijest o prijateljstvu, poštivanju vlastite kulture i tradicije, ali i upoznavanju i uvažavanju tradicije i kulture drugog i drugačijeg. U današnje vrijeme, djeci se rijetko pruža prilika da upoznaju svoje vršnjake iz drugih opština, a kroz pomenuti projekat to im je i omogućeno. Na ovaj način želimo da promovišemo mir, toleranciju i suživot među pripadnicima različitih vjeroispovjesti, jer se na taj način stvaraju preduslovi za svjetlu budućnost nas i naših potomaka.

Na današnjoj radionici učestvovalo je oko 30 djece iz ova dva mjesta, te su svoja sportska umijeća pokazali kako na poligonu, tako i kroz ples u parovima s balonima.

Vrijednost ovog projekta su edukativne i dramske radionice, putem kojih se podstiče da djeca usvoje i prošire znanje o odgovarajućim temama, te da međusobno više komuniciraju i bolje se upoznaju.

Podsjećanja radi, svrha projekta „Pruži mi ruku za sljedeći korak“ je da okupimo djecu iz ciljanih opština i omogućimo im da kreiraju zajednička i pozitivna životna iskustva, te na taj način stvore ambijent koji će doprinijeti procesu pomirenja, mobilizacije ličnih i kolektivnih resursa u pravcu ostvarenja zajedničkih ciljeva, te opštem napretku stanja u BiH.