Enter your keyword

post

Humanitarna akcija: Večeras koncert u Brčkom, sutra kićenje jelke u Bijeljini

Humanitarna akcija: Večeras koncert u Brčkom, sutra kićenje jelke u Bijeljini

Ne postoji ništa što donosi veće zadovoljstvo od srećnog i nasmejanog djeteta. Bliži se kraj godine i vrijeme darivanja, da bi najmlađima učinili predstojeće praznike što srećnijim, Omladinski centar „Vermont“, Udruženje mladih „Trka za život“, Dnevni centar u Brčkom i Centar za edukaciju i istraživanje iz Bijeljine, organizuju HUMANITARNI KONCERT „Jedan slatkiš vraća osmjeh“, koji će se održati 20.12.2015. godine, sa početkom u 19:00 časova u Gradskom domu kulture u Brčkom.

Na humanitarnom koncertu će pored etno grupe sa Akademije umetnosti Slobomir P. Univerziteta iz Bijeljine čiji su članovi: Dario Zombra, Stefan Kalajdžić, Aleksandar Grujić i vokalni solista Slađana Stanišić; da nastupi i Kulturno umetničko društvo „Srce igra“.

Želja organizatora ovog koncerta jeste da se od prikupljenog novca od prodaje ulaznica, djeci iz socijalno ugroženih porodica kupe novogodišnji paketići. Budite i Vi dio tima, dođite i uključite se u akciju da bimo imali što više dečijih osmeha.

Osim humanitarne akcije u Brčkom, sutra od 10:00h u organizaciji Centar za kulturu “Semberija” i Centar za edukaciju i istraživanje (CER), a u saradnji sa Omladinskim centrom Vermont, organizovaće se humanitarna akcija “Kićenje jelke” koja će biti održana na platou ispred Centra za kulturu kada će mališani iz svih vrtića u Bijeljini doći da ukrase jelku na platou, a nakon ove akcije u velikoj sali za najmlađe pustićemo novogodišnji crtani film.

Kićenje jelke je samo jedna od aktivnosti koju je organizujemo u ovom mjesecu u sklopu akcije „Jedan slatkiš vraća osmijeh„, a čiji je cilj prikupljanje slatkiša i paketića koji će biti dodijeljeni mališanima čiji su roditelji u teškoj materijalnoj i finansijskoj situaciji.

Imajući u vidu tešku materijalnu situaciju naših sugrađana, 08.12.2015. godine pokrenuli smo humanitarnu akciju „Jedan slatkiš vraća osmijeh“, a u cilju prikupljanja slatkiša i novogodišnjih paketića da bi mališani čiji roditelji nisu u mogućnosti da im priušte ovu vrstu novogodišnje radosti dočekali novogodišnje praznike uz paketiće.” rekao je direktor CER-a Mladen Dokić.

Još jednom pozivamo sve ljude dobre volje da prisustvuju ovoj humanitarnoj akciji, te na taj način uljepšaju predstojeće praznike naših mališana.” dodao je Dokić.