Enter your keyword

post

Fashion Night Brčko 2015

Fashion Night Brčko 2015

Centar za edukaciju i istraživanje (CER) je učestvovao kao partner organizaciji Resursnog centra koja je povodom obilježavanja Dana Brčko distrikta, u Brčkom je protekle subote organizivala modnu reviju pod nazivom “Fashion Night Brčko 2015”.

Modna revija u Brčkom okupila je učenike svih srednjih škola sa prostora Brčko distrikta. Učenici Tehničke škole izradili su odjevne predmete, učenici Poljoprivredne radili su na frizurama, gimnazijalci su predstavili fotografije, dok su iz Ekonomske škole u saradnji sa Udruženjem turističkih vodiča izradili čaše koje su nosile djevojke na reviji.

 

“Ovo je prvi ovakav događaj u organizaciji Resursnog centra. Vjerujemo da neće stati na ovome i da će se pretvoriti u tradiciju. Ovim događajem mi ne želimo prikazati samo ljepotu djevojaka, nego i ljepotu našega grada”, kazala je Suzana Ilić, Resursni centar Brčko.

Na reviji se predstavilo ukupno 12 djevojaka, bilo je i mladića, a zastupljeni su bili svi trendovi oblačenja. Specijalni gost programa bio je predstavnik Fashion TV-a iz Slovenije.

 

“Brčko jeste mala sredina, ali je ipak važno da se radi. Drago mi je da se nešto ovako događa i veselim se tome”, kazao je Kristijan Habjanič, Fashion TV.

Finansijsku podršku za održavanje modne revije pružila je Vlada Brčko distrikta, ali i još nekoliko sponzora. Reviju je otvorio Nenad Kojić, glavni koordinator Vlade Distrikta.