Enter your keyword

post

“Đevrasim Cvijan za presjenika”, oduševio Bijeljince!

“Đevrasim Cvijan za presjenika”, oduševio Bijeljince!

U Centru za kulturu “Semberija” odigrana predstava “Đevrasim Cvijan za presjenika”, a glavni protagonista Dragan Marinković Maca je bio zadužen za odličnu atmosferu i mnogo smijeha, a sve to u organizaciji Centra za edukaciju i istraživanje /CER/ i Omladinskog centra “Vermont”.

“Čim si građanin, samim tim si `ostali`, čuj `ostali`… preostali, vazda negdje među zadnjim u redu, ostali u međuentitetskom raskusuravanju da kad god se kome ćefne ima šta da je*e” , dio je Đevrasimovog govora. Pozvao je i sve da glasaju za njega pokazujući prazan imovinski karton.

“Imam Golfa dvojku, ali ne znam što ću ga prijavljivati kad ga svake godine jedva registrujem, ali zato sam dužan po raznim osnovama. Koliko se sjećam 12.394 konvertibilne markice”.

Đevrasim Cvijan je lik, obični Bosanac i Hercegovac kojeg je ostavila žena. Bez novca i porodice odlučio je da se uključi u politiku kako bi učinio da svima bude bolje.

On je parodija na sve one koji u politiku uđu kako bi njima bilo bolje.

Slogan novog “presjenika” Đevrasima Cvijana je originalan i glasi: “Za kakve ste sve budale glasali vala možete ove godine i za mene, da malkice meni bude bolje”.