Enter your keyword

post

CER podržao međunarodni festival “PROtFEST”

CER podržao međunarodni festival “PROtFEST”

Predstavnici Centra za edukaciju i istraživanje (CER) i međunarodnog festival “PROtFEST” potpisali su ugovor o sponzorstvu.

Ugovor su potpisali Mladen Dokić, direktor CER-a i Ivan Petrović, direktor festivala.

“CER je sa zadovoljstvom prihvatio ulogu sponzora vodeći računa o potrebi grada Bijeljina da se kreiraju što kvalitetniji kulturni sadržaji za naše sugrađane. Posvećenost razvoju kulture i pozorišne magije jedan je od imperativa društveno odgovornog rada naše organizacije, ali i odnos poštovanja prema potrebama građana za konzumiranjem sadržaja iz sfere kulture”, rekao je Mladen Dokić, direktor CER-a.

Direktor festivala Ivan Petrović je izrazio zadovoljstvo zbog partnerstva sa Centrom za edukaciju i istraživanje.

“Protfestujemo treću godinu zaredom, ove godine je to od 6. do 8. oktobra, odnosno tri dana raznovrsnog i zanimljivog umjetničkog programa!”, rekao je Petrović.

“Prvog festivalskog dana 6. oktobra, imamo čast da ugostimo pisca Marka Vidojkovića koji će predstaviti svoj roman “E baš vam hvala” u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” u Bijeljini, u 18h.  Od 20h u Centru za kulturu “Semberija” festival će zvanično otvoriti gospodin Takajuki Kumakura, kulturni ataše Vlade Japana u BiH, nakon čega će gledaoci moći da uživaju u predstavi “Galeb” Antona Pavloviča Čehova, u izvođenju Teatarske grupe “A La place” iz Japana. Od 21h, u “Jelen pub-u” počinju nastupi bendova: G.R.I.M.M. iz Bijeljine, potom The Lesser Men iz Hrvatske i Nikole Vrankovića (Block Out) iz Srbije.”, rekao je Petrović.

“Drugog dana festivala – 7. oktobra, PROtFEST Vas poziva da pogledate predstavu, stand up nastup – ’Uživo’ sarajevskog umjetnika Damira Nikšića, sa početkom u 20h, u C.Z.K. Semberija. Iste večeri, od 21h, u Jelen pub-u moći ćete da čujete Neon bend iz Bijeljine, Vanja Mišić & Moondance band iz Banja Luke i The Immigrants, bend koji stiže iz Mađarske.”, dodao je Petrović.

“Treceg dana, 8. oktobra  i poslednjeg festivalskog dana, u C.Z.K. “Semberija”, sa početkom u 20h, biće odigrana predstava “Proizvod”, M.Rejvenhila, a u produkciji “Gamba” iz Beograda. Muzički dio programa počinje u 21h u “Jelen pub-u” – uživate uz: Justice and Artmat iz Bijeljine, Kendi i Igla iz Srbije i Mazzom u fugazzu iz Crne Gore.”, rekao je Petrović.

Cijene ulaznica za sve događaje su po 3KM. Cijena kompleta ulaznica za sve festivalske dane iznosi 15KM.

PTOtFEST 2017 vas čeka!