Enter your keyword

post

CER i VERMONT na obilježavanju dana osoba sa invaliditetom

CER i VERMONT na obilježavanju dana osoba sa invaliditetom

Predstavnici Centra za edukaciju i istraživanje (CER) i omladinskog centra “Vermont” prisustvovali su obilježavanju 3.decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u organizaciji Koalicije KOLOSI.

Predsjedavajući koalicije “Kolosi” u Bijeljini Boris Cvjetković rekao je, povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, da oni žele da budu punopravni članovi zajednice, a ne teret društva.

Cvjetković je na konferenciji za novinare u Bijeljini rekao da ova koalicija okuplja 12 nevladinih organizacija i oko 3.000 osoba sa različitim oblicima invaliditeta i istakao da oni žele i znaju da svoje preostale sposobnosti iskoriste za vlastitu dobrobit, ali i za dobrobit zajednice.

Tehnički sekretar “Kolosa” Milorad Jović rekao je da su predstavnici svih nevladinih organizacija koje okupljaju osobe sa invaliditetom pripremili nacrt lokalnog plana akcije u oblasti invalidnosti i pozvao gradske odbornike Bijeljine da podrže njegovo usvajanje.

Prema njegovim riječima, ovim planom su kao prioriteti za naredne tri godine izdvojeni podizanje svijesti o mogućnostima osoba sa invaliditetom, pristupačnost, obrazovanje i organizaciono jačanje svih udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom. Jović je istakao da “Kolosi” na ovaj način žele da omoguće osobama sa invaliditetom i njihovim udruženjima pristup evropskim fondovima učešćem u različitim projektima koje finansira međunarodna zajednica.

Direktor CER-a Mladen Dokić u razgovoru sa predstavnicima “Kolosa” izrazio je spremnot da CER u narednom periodu pomogne rad ove koalicije i da zajedno učestvuju u pisanju i realizaciji novih projekata.

Načelnik za društvene djelatnosti u gradskoj upravi Bijeljine Slavko Bašić pohvalio je rad “Kolosa” i rekao da se godišnje, posredstvom različitih projekata, za ovu koaliciju nevladinih organizacija iz gradske kase izdvoji oko 20.000 KM. Bašić je najavio da će na jednoj od narednih zasjedanja Skupštine grada “Kolosi” biti proglašeni za udruženje od posebnog interesa za grad, što će im omogućiti stabilnije finansiranje iz lokalnog budžeta. Nakon obraćanja medijima, koalicija “Kolosi” u Centru za kulturu organizovala je koktel za svoje članove i goste.

There are no photos with those IDs or post 479 does not have any attached images!