Enter your keyword

post

300 paketića za bijeljinske mališane

Danas u 10 časova na platou ispred Centar za kulturu “Semberija”, organizovano je “Kićenje jelke” u sklopu humanitarne akcije “Jedan slatkiš vraća osmijeh”, gdje su mališani iz svih bijeljinskih vrtića uživali u ukrašavanju novogodišnje jelke i time označili početak ove akcije.

Nakon ove akcije u velikoj sali Centra za kulturu za najmlađe je prikazan novogodišnji crtani film.

Današnju aktivnost organizovao je Centar za kulturu “Semberija” i Centar za edukaciju i istraživanje (CER) u saradnji sa Omladinskim centrom Vermont iz Brčkog.

“Kao i prethodne godine, danas smo za djecu iz svih vrtića u gradu organizovali zajedničko kićenje jelke. Drago nam je da su djeca uživala i nadamo se da će se i ostali građani odazvati u što većem broju” rekao je direktor CER-a Mladen Dokić.

“Kićenje jelke je samo jedna od aktivnosti koju je organizujemo u ovom mjesecu u sklopu akcije „Jedan slatkiš vraća osmijeh„ čiji je cilj prikupljanje slatkiša i paketića koji će biti dodijeljeni mališanima čiji su roditelji u teškoj materijalnoj i finansijskoj situaciji i nisu u mogućnosti da im priušte ovu vrstu novogodišnje radosti”, dodao je Dokić.

Danas u 13 časova za djecu iz socijalno ugroženih porodica i djecu sa posebnim potrebama odigrana je predstava “Carevo novogodišnje odjelo”, po tekstu Jovice Tišma, muzika Slobodan Boda Ninković, a nakon predstave podjeljeni su i paketići.

“Danas smo podjelili oko 300 paketića za mališane iz socijalno ugroženih porodica kao i za djecu sa posebnim potrebama. Ovom prilikom posebno se zahvaljujem Udruženju građana “Cool” i turističkoj organizaciji “Happy Travel” koji su se uključili u ovu akciju i pomogli da skupimo što veći broj paketića.” rekao je Dokić.