Enter your keyword

post

CER pomaže “Školicu sporta” za mališane

CER pomaže “Školicu sporta” za mališane

Dirketor Centra za edukaciju i istraživanje Mladen Dokić danas je prisustvao “Školici sporta” koju je pokrenuo Pedagoški fakultet u Bijeljini.

– Ova školica je dokaz je da se uz malo truda, rada i volje mogu iskoristiti sopstveni kapaciteti i napraviti nešto što je korisno i zajednici i samoj ustanovi, te smo odlučili da u svakom pogledu pomognemo ovu školicu, kazao je Mladen Dokić.

Za mališane uzrasta od tri i više godina, ova školica je pravo mjesto za slobodno vrijeme.

Elementi atletike, košarke, planinarenja, fudbala i ostalih sportova sa ciljem poboljšanja koordinacije, pospješivanja motorike i prije svega poboljšanje zdravstvenog stanja mališana samo su neki od motiva osnivanja “Školice sporta” pri Pedagoškom fakultetu u Bijeljini.

Dugo razmišljanje o tome kako najbolje iskoristiti podrumske prostorije fakulteta koje su skoro uništene u poplavama, rezultiralo je adaptiranim prostorom u kome uživaju mališani i to pod budnim okom stručnjaka.

Pored toga što je osnovni cilj osnivanja da se isprave nepravilnosti koje djeca imaju u fizičkom razvoju, korisno provedeno slobodno vrijeme, ono što je drugi apekat osnivanja je i usmjeravanje djece na određeni sport, na osnovu preferenci i analiza koje će se vršiti na Pedagoškom fakultetu, kaže dekan prof. Dr Dalibor Stević.

Ovo je mnogo više od obične sale za vježbanje. Pri školici sporta djeluje i dijagnostički centar gdje je se prati stanje kičme, stopala, kolina masnog tkiva i na osnovu toga uvode vježbe koje koriguju nepravilnosti.

Studenti Pedagoškog fakulteta su u stalnom kontaktu sa djecom. Kako kažu prezadovoljni su prilikom da se na konkretnom primjeru nađu u okruženju kakvo ih očekuje kada završe fakultet i započnu životni poziv koji su odabrani.

Na fakultetu kažu da su im planovi veliki i da žele da nađu načina da adaptiraju još jednu prostoriju kako bi imali mogućnost za istovremeno obavljenje treninga sa dvije grupe, a posebna pogodnost je i činjenica da je adaptiran i prostor za roditelje koji u prijatnom ambijentu mogu sačekati mališane dok završe trening.