Enter your keyword

Projekti

BRČKO OPEN

Međunarodno takmičenje

Naziv projekta: Brčko Open 2015
Nosilac projekta: Taekwondo akademija JOPA Brčko
Partneri: Centar za edukaciju i istraživanje (CER) Bijeljina  i Omladinski centar Vermont Brčko
Mjesto realizacije: Brčko
Trajanje projekta: 6. jun 2015. godine
Broj učesnika: 289
Zemlje učesnice: Njemačka, Italija, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina


logo

U subotu 6. Juna 2015. godine u dvorani JU Ekonomska škola u Brčkom održan je međunarodni taekwondo turnir ,,Brčko Open 2015,, u organizaciji Taekwondo akademije “Jopa” iz Brčkog, a u suorganizaciji Omladinskog centra Vermont iz Brčkog i Centra za edukaciju i istraživanje (CER) iz Bijeljine.

Na turniru je učestvovalo 289 takmičara i to od najmlađih već od 5 godina pa sve do seniora. Takmičari su došli iz 9 zemalja i to iz Njemačke, Italije, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Prvo mjesto sa najviše osvojenih medalja pripalo je ekipi TKD DERVENTA iz Dervente, drugoplasirana ekipa je TKD DEDIĆ iz Šabca, treće mjesto pripalo je TKD KOZARA iz Prijedora dok četvrto i peto mjesto pripalo ekipama TKD JOPA i TKD SOKOL iz Bijeljine.

“Cjelokupan turnir je prošao u najboljem redu, bez ikakvih komplikacija i povreda takmičara sto nam je i najbitnije. Svakako i sam cilj ovog turnira je upravo upoznavanje i međusobno druženje mladih takmičara iz različitih sredina, kultura i država” rekao je organizator turnira Svjetlan Vujadinović

“Ovaj olimpijski sport postaje sve popularniji kako u Brčko distriktu BiH tako i u samoj Bosni i Hercegovini što pakzuje činjenica da sve vise mališana upisuje u našu Akademiju” dodao je Vujadinović.

Mladen Dokić, direktor CER-a i član organizacionog odbora izjavio je za medije da je odziv na turniru bio je iznad očekivanja.

“Imajući u vidu da je ovo prvi put da se organizuje u Brčkom i da imamo skoro 300 takmičara iz 9 država, svakako moramo biti i više nego zadovoljni. Pohvale i čestitke nam stižu sa svih strana, a želim i ovom prilikom da se u ime organizatora zahvalim svima koji su pomogli organizaciju ovog turnira, svim takmičarima koji su učestvovali na ovom turniru, njihovim trenerima kao i gostima turnira” izjavio je Dokić.

savezi

sve-zastave

Finansiranje

Taekwondo akademija JOPA 60%
CER Bijeljina 20%
Omladinski centar Vermont 20%